Kungsbergs Stenhuggeri

KUNGSBERGS STENHUGGERI

KUNGSBERGS STENHUGGERI
Startsida Produkter Kontakt
Startsida Produkter Kontakt

Våra produkter och tjänster

Gravstenar tillverkas av granit från Sverige. Råmaterialet levereras till vår anläggning i centrala Gästrikland. Vi behärskar hela kedjan från det stora stenblocket till den färdiga gravstenen som är uppsatt på sin plats.

gravsten

Vi har ett stort urval av modeller som kan användas som underlag att utgå från. Bilden är ett exempel. Flera finns i vår katalog. Utformningen görs enligt de personliga önskemålen. Beställ vår katalog från kontaktsidan eller titta på den digitala versionen.

Vid textkomplettering eller mer omfattande underhåll tas den befintliga stenen in till vår verkstad.

Öppna den digitala katalogen

Material

Sten är ett material med stora naturliga variationer i kulör och struktur. Behandlingen i form av huggning, slipning eller polering förändrar och förädlar ytterligare detta.

De svenska sorterna av granit, gnejs och diabas är välbekanta för många och ett naturligt val.

Några råd

Sten är ett mycket beständigt material, men då den står utomhus under lång tid får den beläggningar av smuts, påväxt av lavar och dylikt. Det kan förändra kontrasterna och läsbarheten.

För att bibehålla stenens fräschör bör den rengöras regelbundet. Använd bara milda rengöringsmedel som vanligt handdiskmedel.

Priser

Eftersom gravstenar varierar så mycket i material, form, text och dekor liksom transport och montering har vi valt att inte lägga ut en prislista. Tillsammans med er går vi igenom förutsättningar och önskemål och ger er ett konkurrenskraftigt pris för en produkt av hög kvalitet.

© 2018 Kungsbergs Stenhuggeri AB • Luntgatan 10 • 811 95 Järbo • 0290-620 12